Seyyah Cupid'in Portekiz Maceralari

Erasmus öğrencisi olarak geldiğim Portekiz'deki maceralarımı aktaracağım bir blogdur bu...

Pazar, Ekim 29, 2006

Açık Büfe Karın Doyurmaca...

Erasmuslisboa.com sağolsun her hafta başı haftalık etkinlik programlarını gönderiyorlar. Aslında hep fiks yerlerde oluyor partiler. Salıları clube mercado'da, çarşambaları D'alma Lounge'da, perşembeleri de screen'de. Bundan önce az buçuk clube mercado'dan, daha ayrıntılı olarak da screen'den bahsetmiştim. Bu yazı da biraz D'alma Lounge'dan bahsedeceğim.

Ayın başında Seval ile Ceren geldi ve böylece takımımız tamamlandı. Onların geldiği ilk hafta mekan tanımaları ve ortamı görmeleri icin Erasmus Aperatif Akşamına gidelim dedik.

Buluşma noktamız Baixa-Chiado (Mavi ve Yeşil Metro hattının kesiştiği nokta) Largo Do Chiado çıkışıydı. Bu arada Baixa (ki bayşa diye okunuyor), şehir merkezi, yani downtown anlamına geliyor. Metro çıkışı da şu resimdeki gibi:















Levhanın arkasındaki cafenin adı A BRAZILEIRA. Lizbon'un en meşhur ve turistik cafesi. İç mekanı biraz küçük (alt katı restauran ve oraya gitmedik ama kafe kısmı kısıtlı) ancak hava güzel olduğunda dış mekanda oturması, etrafı izlemesi, çok güzel. Bu cafenin dışarıdaki masaları arasında Fernando Pessoa ile karşılaşıp aynı masaya oturup iki çift laf etmeniz mümkün :) Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi ben de onunla bir kaç dakikalığına sohbet ettim :p Bu arada A Brazileria iyi hoş da servis biraz yavaş. Ayrıca fiyatlar da turistik, normalde 75cl lik local şarap averaj bir restauranda 6,5 euro iken burada 9,5 euro. Ama kahvesi diğer yerler ile yaklaşık aynı fiyatta... Lizbon'a giderseniz buraya oturmadan ayrılmayın derim.

D'alma Lounge her çarşamba akşamı Lizbon'lu erasmuslulara ev sahipliği yapıyor: Yiyebildiğin kadar ye bedava, sadece içtiğini öde (minimum 2,5 euro ki 2 bira 3 euro'ya tekabül ediyor). Çoğunluk ispanyollar olmakla beraber ortamda uzak doğulu bile bulmak mümkündü.















Yukarıda ki resimlerden az kişili olan bizim masamız. Sarışın arkadaş Ceren, Esmer Arkadaşımız Seval, 3. kişi de bendeniz. Diğer masa ise İspanyolların masası. Fotodaki 7 kişinin 4 ü ile aynı fakültede okuyorum. Şimdi iki resime dikkatle bakarsanız bence Türkler ile İspanyollar arasındaki 10 farka ilişkin
biraz fikir edinebilirsiniz belki.














Yukarıdaki bu iki resim de size ortam hakkında biraz fikir verebilir. Ortam gayet kalite, hoş bir mekandı. Biz biraz erken gittiğimiz için masada oturabildik, ilerleyen vakitte gelen insanlar önce bara oturdular, orda da yer kalmayınca ayakta ortalıkta dolanmaya başladı yeni gelenler.

Menü başlangıçta domuz eti yemeyenler için pek çekici değildi açıkcası: Peynirli ve alfredo soslu Cheese Tortellini vardı, diğerli içinse spagetti bolonese. Sonra Pizza geldi, sonra sandviç ekmekleri ve arasına sürmek için ton balıklı bir karışım. İlerleyen saatlerde ise assolistler ortaya çıktı: Kalamar ve dana etinden yapılmış kroket köfte. Gayet lezzetliydiler. Yemeklerle ilgili ilginç olay ise yeni bir tabak ortaya çıktığında arka masamızda oturan uzak doğulu insancıkların hemen masaya saldırmalarıydı... Kalamar geldiğinde abartmıyorum bitmeden alabilelim diye millet elleriyle avuçlayarak tabaklara koydu. Dana kroket konusunda ise biz biraz şanslıydık, bizim masaya servis yapan garson tabağı masaya bırakmadan önce yanımızdan gecerken onu durdurduk ve bu ne etinden diye sorduk, üşenmedi elinde dolu tepsiyle mutfağa gitti sordu, dana etindenmiş diyince herkesten önce biz istediğimiz kadar tabaklarımıza koyduk.















İçecek tercihimiz tabii ki Super BOCK'tu. İsminden dolayı hemen gönüllerimizde taht kurdu. hehehe! Ne zaman bir yerde Super Bock görsek fotografını çekmeye , insanlara da Bock'un Türkçe'de ne anlama geldiğini anlatmaya başladık. Super Bock Portekiz'in Efes Pilsen'i. Bir diğer milli marka da Sagres. Her ne kadar tad olarak Sagres'i daha begenmiş olsam da ismindenmidir bilemiyorum Super Bock'tan yana kullanıyorum genelde tercihimi. Super Bock'un bir sürü çeşidi var. Ben şimdiye kadar Super Bock klasik, cool ve verde (yani yeşil) denedim. En çok Cool'unu sevdim, yeşil olan ise limon aromalı, bence olması gerekenden daha tatlı...
Son olarak fiyatlar yine çok ucuz sayılmaz, akşam 22.00'den sonra biraz daha zamlı oluyor. Ama kaliteli ve sakin (akşam 24.00 e kadar gayet sakin) bir ortam istiyorsanız gidebilirsiniz.
Yolunuz düşer de D'alma Lounge' a gitmek isterseniz adresi: Rua da Misericordia, 74 - Bairro Alto (metro çıkışı- baixa-chiado)...
Bu post için hiç bir şekilde reklam ücreti alınmamıştır... Tamamen mekanı sevdiğimden yanii..

5 Comments:

Blogger jumbo said...

mrb ben ahmet bu yıl erasmusla portekize gidicem insallah sizden bilgi nasıl alabılırm ulasmam mumkun mu sıze_?

7:11 ÖS  
Blogger Dida said...

mrb bnde önümüzdeki sene erasmusla portekize gidicem..Ve portekizle ilgili pek bi bilgim yok...gitmiş biri olarak sizden bilgi alabilirmiyim?

4:16 ÖS  
Blogger Unknown said...

mrb didem bende gecen yıl gidicektım portekize fakat fazla bilgim olmadıgından vaz gectım...seyyah cupide bende msj atmıstım ama cvp gelmemıstı...

7:04 ÖS  
Blogger Dida said...

hady ya...başka bi yerden bilgi bulabildnmi, bulduysan paylaşrsan sewinirm..bn bişiler buldm ama tecrübeli birilerinden öğrenmek istedim çünkü bnm kesnleşti seneye kesin gidiyormm...

10:36 ÖS  
Blogger Unknown said...

bazı bılgıler almıstım sözel olarak...istersen msn adresimi ekle konusalım ordan iletiyim sana bilgilerimi...nicolasanelkaa@hotmail.com...

11:06 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home